Lisäravinteet – elektrolyytit ja vitamiinit

Elektrolyytit ja vitamiinit ovat erityisen tärkeitä hevosille ja hevoset saavat päivittäin näitä ravintoaineita ruokavaliostaan, mutta on kuitenkin tärkeää varmistaa, että päivittäinen saanti on riittävä. Varsinkin rankemmin harjoittelevat ja kilpailevat hevoset menettävät hikoilun kautta useita aineenvaihduntaprosesseihinsa tarvitsemiaan hivenaineita. Ravintolisät ovat siksi ehdottomat ja Unikan tuotteilla pyritään täyttämään hevosten hivenravinnetarpeet ja antamaan oikea määrä vitamiineja ja elektrolyyttejä.


Complete Vitamin

Complete Vitamin

Complete Vitamin on nestemäinen lisäravinne, joka perustuu hevosen yleisen hyvinvoinnin kannalta tärkeisiin vitamiineihin. Complete Vitamin tarjoaa hevoselle kaikki rasvaliukoiset ja vesiliukoiset vitamiinit. Se sisältää myös seitsemän voimassa olevan EU-lainsäädännön hyväksymää kivennäishivenainetta (Fe, I, Co, Cu, Mn, Zn, Se) ja sisältää erityisesti runsaasti rautaa ja foolihappoa.

Milloin Complete Vitaminia käytetään:
Complete Vitamin on korkealaatuinen lisäravinne, joka sisältää vitamiineja ja hivenaineita, jotka ovat välttämättömiä hevosen oikeanlaiselle ravitsemukselle. Se sopii erityisesti:
– Hevosille joiden karva on himmeä ja karkea
– Hevosille jotka kärsivät vitamiinien puutteesta
– Hevosille joilla ei ole ruokahalua
– Hevosille joiden verikokeet osoittavat vitamiinin puutetta
– Väsyneille hevosille jotka harjoittelevat ja kilpailevat välinpitämättömästi
– Vanhoille hevosille
– Hevosille jotka palaavat normaaliin liikutukseen vammojen tai toipumisen jälkeen
– Hevosille joiden ruokavalio on muuttunut merkittävästi
– Hevosille jotka muuttavat uuteen talliin
– Vuodenaikojen välillä

Ainesosien ominaisuudet:
B-vitamiinikompleksi lisää ruokahalua ja vapaaehtoista ruoan kulutusta. Toisaalta rauta, foolihappo ja B12-vitamiini lisäävät punasolujen määrää (hematopoieesia). E-vitamiini, seleeni ja C-vitamiini takaavat merkittävän antioksidanttisen vaikutuksen.

Käyttöohje:
Sekoita 50 ml Complete Vitaminia päiväannokseen vähintään 30 peräkkäisenä päivänä.


Elytes

Elytes

Elytes sisältää hevoselle tärkeitä elektrolyyttisuoloja.

Milloin Elytesiä käytetään:
Hevosen hikoilu johtaa natriumin, kaliumin, kloorin, magnesiumin ja kalsiumin menetykseen, jotka on palautettava nopeasti väsymyksen ja lihaskramppien välttämiseksi. Elytesiä kannattaa tarjota hevoselle etenkin:
– Kesällä
– Voimakkaan hikoilun aiheuttaman suolan menettämisen kompensoimiseen intensiivisen harjoittelun ja kilpailuiden aikana

Käyttöohje:
Sekoita 60 g Elytesiä päivittäiseen annokseen palauttaaksesi hikoilun kautta menetetyt suolat. Päivittäistä määrää suositellaan nostamaan 100 grammaan päivässä rankempien harjoitusten tai kilpailuiden aikaan ja erityisesti kuumina vuodenaikoina.


Elyte Fast

Elyte Fast

Erityisravinnoksi tarkoitettu lisäravinto hevosille elektrolyyttivajauksen kompensointiin voimakkaan hikoilun yhteydessä.

Milloin Elyte Fastia käytetään:
Elyte Fast kompensoi hevosen elektrolyyttivajauksen voimakkaan hikoilun yhteydessä. Koska Elyte Fast on nestemäinen, sitä on helppo sekoittaa veteen ja käyttää myös kilpailuissa. Elyte Fast on erityisen hyödyllinen ei vain kuumina vuodenaikoina, jolloin hevoset hikoilevat enemmän, vaan myös kaikissa tilanteissa, joissa hevoset hikoilevat tavallista enemmän, kuten intensiivisissä harjoituksissa ja kilpailuissa.

Ainesosien ominaisuudet:
Elyte Fastin koostumus sisältää aspartaatteja, jotka nauttimisen jälkeen vapauttavat elektrolyyttejä ja asparagiinihappoa. Asparagiinihappo on glukogeeninen aminohappo, joka voi lisätä energiantuotantoa ja parantaa fyysistä aktiivisuutta. Erityisesti kalium- ja magnesiumsuolat antavat kehon säästää lihasglykogeenia ja stimuloida sen uudelleensynteesiä. Elyte Fast sisältää L-glysiiniä, parhaiten tunnettua aminohappoa, joka nopeuttaa elektrolyyttisuolojen palautumista soluissa ja sillä on ensisijainen rooli proteiinien, ATP:n, glutationin ja glykogeenin synteesissä. Siksi L-glysiiniä pidetään uutena antioksidanttina.

Käyttöohje:
Käytä 100 ml Elyte Fastia päivässä. Annosta suositellaan nostamaan 250 ml vuorokaudessa rankkojen harjoitusten ja kilpailuiden aikana ja/tai kuumina vuodenaikoina. Elyte Fastia suositellaan erityisesti kaikille hevosille, joilla on taipumus hikoilla voimakkaasti. Hevosella on oltava saatavilla myös runsaasti vettä. Elyte Fast voidaan lisätä sekä juomaveteen että päiväannokseen. Suositeltu kesto: yhdestä kolmeen päivää voimakkaan hikoilun jälkeen.


Unika Balls Elyte

Unika Balls Elyte

Unika on suunnitellut uuden, innovatiivisen tuotesarjan, joka muuttaa ja uudistaa täysin täydennysrehujen käsitteen. Unika Balls on paljon enemmän kuin hevoslelusarja. Unika Balls ovat palloja, joita hevosesi voivat nuolla koko päivän, sillä niiden luonnonkuiduista valmistettujen köysien ansiosta ne voi ripustaa karsinaan tai traileriin. Unika Balls ei ole vain tapa viihdyttää hevosia, vaan ne myös monipuolistavat hevosten ruokavaliota tärkeillä ainesosilla, kuten yrttikasveilla, elektrolyyteillä, vitamiineilla, kivennäisaineilla, jne. Vaikka ajattelemme lisäravinteita jauheena tai nestemäisinä tuotteina lisättäviksi päiväannoksiin, Unika Balls on täydellinen innovaatio: ne ovat kiinteässä muodossa olevia lisäravinteita.

Ainesosien ominaisuudet:
Unika Balls Elyte on suunniteltu tarjoamaan hevosille mineraalisuoloja, jotka ovat välttämättömiä ympäri vuoden täydentämään hevosen hikoillessa aiheutuneen elektrolyyttivajauksen kompensointiin.

Unika Balls ovat käsintehtyjä, Italiassa valmistettuja tuotteita, jotka on valmistettu 93% kasviperäisistä ainesosista. Niissä on runsaasti laadukkaita raaka-aineita, eivätkä ne sisällä viljaa tai sokereita, joten niitä voidaan antaa myös viljaa sietämättömille, matalan glykeemisen indeksin ruokavaliota syöville hevosille ja intensiivistä lihastoimintaa harjoittaville urheiluhevosille. Urheiluhevosten sokerin saantia tulisikin vähentää mahdollisimman paljon, sillä sokerit lisäävät maitohapon tuotantoa.


Hinnasto – elektrolyytit ja vitamiinit
TuoteHinta
sis. alv 24%
Lisäravinteet – elektrolyytit ja vitamiinit
Unika Complete Vitamin 1,5kg48€
Unika Elytes 1kg18€
Unika Elytes 3kg48€
Unika Elyte Fast 1,5kg34€
Unika Balls Elyte 1,8kg34€
Toimituskulut eivät sisälly yllä oleviin hintoihin.

Lisäravinnevalikoima:

HENGITYSTIET
KARVA JA IHO
ELEKTROLYYTIT JA VITAMIINIT
RAUHOITTAVAT
VATSA JA SUOLISTO
NIVELET JA JÄNTEET
LIHAKSET
KAVIOT