Kumimatot

Kraiburg Belmondo hevosystävälliset kumimatot valmistetaan Saksassa korkealaatuisesta kierrätetystä kumista. Kumimatot on suunniteltu nimenomaan hevostallikäyttöön ja ne ovat kestävät, helppohoitoiset, tyylikkäät ja turvalliset.

Valikoimissamme on kumimatot moneen käyttötarkoitukseen:

  • Karsinoiden lattialle ja seinille
  • Pesu- ja hoitopaikalle
  • Tallin käytävälle
  • Pihattoon
  • Tarhoihin
  • Paddockeihin
  • Kävelytyskoneeseen

Kumimattojen paksuus ja pinnoitus riippuu mallista ja käyttötarkoituksesta. Matot on helppo asentaa ja ne pysyvät hyvin kiinni toisissaan palapelimallisten tiukasti toisiinsa kiinnittyvien liitosten ansiosta. Kumimattoja voi leikata omaan käyttötarkoitukseen sopiviksi tarvittaessa. Kaikki valikoimissamme olevat kumimatot, paitsi GH kumimatot, kestävät hokkeja.


Kumimatot karsinaan

GH KUMIMATTO
GH YLÄPUOLI
GH KUMIMATTO
BASIC KUMIMATTO
BASIC YLÄPUOLI
BASIC ALAPUOLI
CLASSIC KUMIMATTO
CLASSIC YLÄPUOLI
CLASSIC ALAPUOLI
TREND KUMIMATTO
TREND YLÄPUOLI
TREND ALAPUOLI

Kumimatot ovat hevosystävällisiä, ääntä vaimentavia, lämpöä eristäviä, luistamattomia, suojaavat hevosen jalkoja ja niillä on miellyttävä seistä ja maata. Karsinakumimattojen ansiosta hevosen on helppo mennä makuulle ja nousta ylös. Kumimatot karsinassa tarjoavat tarvittavan pehmeyden ja lämmöneristyksen, eli kumimattopohjalla karsinassa ei välttämättä tarvitse niin paljon kuiviketta vähentäen pölyaltistusta. Pienemmän kuivikemäärän ansiosta karsinoiden puhdistamiseen kuluu vähemmän aikaa ja kuivikehävikkiä tulee vähemmän.

Kumimatot eivät ole huokoiset eivätkä ime kosteutta. Vaikka mattojen väliset saumat ovatkin hyvin tiiviit, palojen väliin pääsee kuitenkin nestettä, mikäli kuiviketta ei ole riittävästi. Kuiviketta on kumimattojen kanssa oltava ainakin osassa karsinaa/pihattoa. Nesteiden sitomiseen tarvitaan siis imukykyistä kuiviketta. Tarvittava kuivikemäärä riippuu mm. kuiviketyypistä ja hevosen yksilöllisestä tarpeesta. Kumimattojen lämmöneristys suojaa esimerkiksi betonilattian kylmyydeltä, vähentäen mm. hevosen lihasjäykkyyttä. Hevoset tutkitusti lepäävät paremmin kun kuivikkeen lisäksi karsinassa on kumimatot.

Huom! GH kumimatot eivät kestä hokkeja, toisin kuin kaikki muut valikoimassamme olevat kumimatot.


Kumimatot tallin käytävälle

WALKWAY KUMIMATTO
WALKWAY YLÄPUOLI
WALKWAY ALAPUOLI
WALKPRO KUMIMATTO
WALKPRO YLÄPUOLI
WALKPRO ALAPUOLI

Kumimatot tallin käytävällä lisäävät mukavuutta ja vaimentavat hevosten kengistä tulevaa ääntä tehokkaasti, lisäten talliin rauhallista tunnelmaa. Kumi vaimentaa hevosten jalkoihin kohdistuvia iskuja suojaten sekä hevosen jänteitä että niveliä ja matot on myös helppo puhdistaa.

Walkway kumimatot sopivat myös hevostraileriin. Toisin kuin muut kumimattomallit, joiden päältä voi ajaa esimerkiksi traktorilla tietyin ehdoin, Walkway kumimattojen päältä ei voi ajaa.

Walkpro kumimatot sopivat myös pesupaikalle.


Kumimatot pesupaikalle ja paddockiin

WALKPRO KUMIMATTO
WALKPRO YLÄPUOLI
WALKPRO ALAPUOLI
PADDOCK KUMIMATTO
PADDOCK YLÄPUOLI
PADDOCK ALAPUOLI

Walkpro kumimatot sopivat pesupaikalle, sillä niissä on erinomainen pito myös märkänä. Walkpro kumimatot sopivat hyvin myös tallin käytävälle.

Paddock kumimatot kestävät käyttöä sekä sisällä että ulkona, sillä ne ovat säänkestäviä ja UV-kestäviä. Paddock kumimatot eivät ole liukkaita edes märkinä ja niissä on erinomainen vedenpoisto alapuolen nastojen ansiosta. Matot pysyvät elastisina myös erittäin alhaisissa lämpötiloissa ja koska ne eivät ime kosteutta, mahdollinen jää rikkoutuu niiden pinnalta kun jään päälle astuu. Jäätyneet hevosen jätökset irtoavat myös helposti eivätkä jäädy mattoihin kiinni. Paddock kumimatot ovat hyvin monipuolisia, sillä niitä voi käyttää sekä tallin käytävällä, pesupaikalla että ulkona esimerkiksi paddockissa.


Kumimatot seinälle

GH KUMIMATTO SEINÄLLE
UPOTETTU LISTA
RODEO KUMIMATTO SEINÄLLE
RODEO YLÄPUOLI
RODEO ALAPUOLI

Seinille laitettavat iskusuojakumimatot suojaavat niin hevosen kavioita ja jalkoja kuin tallin seiniäkin. Materiaalin joustavuus vähentää hevosen loukkaantumisriskiä. Kumimatto myös vaimentaa ääniä tehden näin tallista hiljaisemman paikan.

Rodeo kumimatoissa on tyylikäs muovilankkukuviointia muistuttava pinta.


Kumimatot kävelytyskoneeseen

MOTION KUMIMATTO
MOTION YLÄPUOLI
MOTION ALAPUOLI
HORSEWALKER KUMIMATTO
HORSEWALKER YLÄPUOLI
HORSEWALKER ALAPUOLI

Kävelykonematot antavat kaviolle hyvän pidon, sillä matot ovat sopivan elastisia. Kumimatto pehmentää liikettä, mikä suojaa hevosen jänteitä ja niveliä. Kävelykonematot tehdään aina mittatilaustyönä jokaiseen kävelytyskoneeseen sopiviksi ja niissä on käyttöä kestävä vahva pinta. Ne eivät tule liukkaiksi edes märkinä ja ovat säänkestäviä ja UV-kestäviä, eli ne sopivat niin sisäkäyttöön kuin ulkokäyttöönkin.


Kumimatot tarhaan

FLIX KUMIMATTO
FLIX YLÄPUOLI
FLIX ALAPUOLI

Flix kumimatot on suunniteltu luonnollisen maaperän stabilointiin ja ne on kehitetty erityisesti mudalle alttiille maaperälle. Ne ovat säänkestäviä ja UV-kestäviä. Matot eivät vaadi pohjatöitä, vaan ne voidaan asettaa suoraan maahan ja kiinnittää toisiinsa nippusiteillä. Mattoja on helppo siirrellä ja niitä voidaan käyttää myös väliaikaisena ratkaisuna. Ne sopivat hyvin esimerkiksi hevosten ruokapaikoille, kulkureiteille sekä ovien ja porttien edustoille. Maton reikien koko on noin 30mm.

Valikoimassamme on tarhakäyttöön myös maanvahvistuslaattoja.


Kumimatot rampeille

STEP KUMIMATTO
STEP YLÄPUOLI
STEP ALAPUOLI

Step kumimatot soveltuvat rampeille ja jopa 15% kaltevuuksiin betonialustoille erinomaisen pitonsa ja pintakuvioinnin ansiosta. Matot ovat säänkestäviä ja UV-kestäviä ja ne pysyvät elastisina jopa erittäin alhaisissa lämpötiloissa.


Kumimatot lisätarvikkeet

DRAIN GUTTER KUMIMATTO
GULLY KUMIMATTO
VITA TOP REUNAT KUMIMATOILLE

Drain Gutter ja Gully kumimatot viemärikouruille ja kaivoille on saatavilla Walkpro ja Paddock malleista.

Vita Top reunat sopivat esimerkiksi karsinakumimattojen reunustoille seinää vasten.


Kumimattojen asennus ja käyttö

Kumimatot on helppo asentaa toisiinsa tiukasti kiinnittyvien palapelimallisten liitosten ansiosta. Mattoja ei tarvitse liimata toisiinsa tai kiinnittää maahan, sillä ne pysyvät paikallaan niiden painon ja tiiviiden liitosten ansiosta kun matot ovat kiinnitettyinä toisiinsa. Ainoastaan Belmondo Step kiinnitetään maahan ruuveilla. 1m x 1m kokoiset kumimatot painavat noin 20kg, riippuen mattomallista, eli ne voi asentaa vaikka yksin.

Kumimatot voi tarvittaessa leikata omaan käyttöön sopiviksi. Esimerkiksi seuraavat työkalut sopivat kumimattojen leikkaamiseen: mattoveitsi, terävä keittiöveitsi tai sahalaitainen pistosaha (laudalle/pehmeille materiaaleille). Ihanteellinen pohja kumimattojen asentamiseen on tasainen päällystetty, kuten betoni. Pohjassa ei saa olla reikiä ja epätasaiset alueet on tasoitettava. Kaltevuus saa olla enintään 2%. Belmondo Flix voidaan asentaa luonnolliselle maaperälle.

On hyvä huomioida, että kumimatot saattavat hieman kutistua/laajentua lämpötilojen mukaan, eli on hyvä jättää kumimatoille esimerkiksi karsinan reunoille noin 2cm väli seinästä.

Asennusvideot seuraaville kumimatoille:

Belmondo Basic, Classic, Trend, Walkway, Walkpro ja Paddock kumimatot asennus

Belmondo Rodeo seinäkumimatot asennus

Kumimatot eivät ole vettä läpäiseviä, sillä ne on valmistettu vulkanoidusta kumista. Koska matot eivät ime kosteutta, ne on helppo puhdistaa ja huoltaa. Kumimattoja voi käsitellä painepesurilla sekä tavallisilla puhdistusaineilla. Kumimatot on helppo nostaa pois lattialta tarvittaessa esimerkiksi puhdistusta varten ja laittaa sen jälkeen takaisin paikoilleen, sillä mattojen asentamiseen ei käytetä liimaa tai ruuveja.

Belmondo kumimattojen, paitsi Walkway, päältä voi ajaa esimerkiksi kuormaajalla tai traktorilla, joissa on ilmarenkaat, joiden suositeltu täyttöpaine on max 2,5 bar. On kuitenkin ajettava erittäin hitaasti ja tekemättä tiukkoja käännöksiä.


Hinnasto

TuoteHinta
alv 0%
Kumimatot karsinaan
GH kumimatto karsinaan tai pihattoon 15mm, 1m x 1m33€
GH kumimatto karsinaan tai pihattoon 16mm, 1m x 1m38€
Belmondo Basic kumimatto karsinaan tai pihattoon 18mm, 1m x 1m46€
Belmondo Classic kumimatto karsinaan tai pihattoon 18mm, 1m x 1m56€
Belmondo Trend kumimatto karsinaan tai pihattoon 28mm, 1m x 1m70€
Kumimatot tallin käytävälle
Belmondo Walkway kumimatto tallin käytävälle tai hevostraileriin 12mm, 1m x 1m41€
Kumimatot pesupaikalle ja paddockiin
Belmondo Walkpro kumimatto pesupaikalle tai tallin käytävälle 16mm, 1m x 1m55€
Belmondo Paddock kumimatto pesupaikalle, paddockiin tai tallin käytävälle 24mm, 1m x 1m64€
Kumimatot seinälle
Belmondo Rodeo kumimatto seinälle 12mm, 130cm x 350cm139€
GH kumimatto seinälle 6mm, korkeus 125cm /m133€
GH kumimatto seinälle 6mm, korkeus 140cm /m137€
Upotettu lista GH kumimatoille seinälle, pituus 3m35€
Upotettu runko ulkopuoli GH kumimatoille, pituus 1,5m18€
Upotettu runko sisäpuoli GH kumimatoille seinälle, pituus 1,5m18€
Kumimatot kävelytyskoneeseen
Belmondo Motion kumimatto kävelytyskoneeseen 21mm /m283€
Belmondo Horsewalker kumimatto kävelytyskoneeseen 21mm /m2118€
Kumimatot tarhaan
Belmondo Flix kumimatto tarhaan 24mm, 110cm x 175cm83€
Kumimatot rampeille
Belmondo Step kumimatto rampeille 24mm, 65cm x 200cm108€
Belmondo Step kumimatto rampeille 24mm, 130cm x 200cm195€
Kumimatot – lisätarvikkeet
Belmondo Drain Gutter Walkpro kumimatto viemärikouruille, 16,7cm x 100cm37€
Belmondo Drain Gutter Paddock kumimatto viemärikouruille, 16,7cm x 100cm37€
Belmondo Gully Walkpro kumimatto kaivoille, 40cm x 40cm43€
Belmondo Gully Paddock kumimatto kaivoille, 40cm x 40cm43€
Belmondo Vita Top reunat kumimatoille, 5cm x 5,5cm x 200cm21€
Belmondo Rodeo kiinnitysrenkaat, ø 30mm /100kpl25€
Alv 24%, toimitus ja asennus eivät sisälly yllä oleviin hintoihin.